sunnuntai 24. elokuuta 2014

Hoitopoika :)

Ruovedellä sain sadekuurojen välissä nurmikon leikattua. Jotenkin tuntuu, että tämä kesä on ollut erityisen otollinen nurmikon kasvamiselle. Mutta ei tässä vielä sitäkään kaipaa, että maa on aamulla härmässä.
Ruovedellä oli taloyhtiön yhteisvaraston nurkalle ilmestynyt kaivettu monttu ja sen viereen kaapelikela. Valokuidusta on kovasti keskusteltu yhtiössä, osa vastustaa kovasti ja kolmeen kämppään sitä odotetaan. Puhelinyhtiön kanssa on asiasta jo sovittu. On mahdollista, että taloyhtiön osakkaista vain osa lähtee mukaan. Ei oo pakko, jos ei haluu. No, ensi tiedon mukaan (puhelinyhtiöstä kysyttynä) kela ei ole heidän vaan "jotain Elenian juttuja". Useampikin siihen jo on meinannut illan pimeydessä kompastua keskellä pihatietä, minä myös, koska ei ole ollut niitä katuvaloja. Lopulta kuitenkin selvisi, että se on nyt se kuitu! Jes! Olen nyt allekirjoittanut sopimuksen, asennuspäivästä ei ole tietoa. Toisaalta, en ole Ruovedellä tänä vuonna, ei sillä asennuksella (ja laskutuksella) niin kiire ole.
Maalailin mökillä sen mitä pystyin, tänään tehtiin se uusi reikä uudelle kiukaalle ja tukittiin vanha. Vähän pitää vielä saneerauslaastilla siistiä ja sitten saan maalata loput. Hyvällä tuurilla ensi viikonlopun venetsialaisia saadaan viettää mökillä saunoen. Jos ei saunoen niin mökillä kuitenkin.
Nythän ne kiukaat, uusi ja vanha, könöttävät mökin pihalla molemmat.


Ikaalisissa käydessäni hain veljeni kellon paikalliselta kellosepältä korjauksesta. Päivä pelastettu: tuttu kelloseppä sanoi, että sano sille ISÄLLESI, että....Hän luuli minua veljeni tyttäreksi :)
Perjantaina tuli soitto Ruovedeltä:Herra Töpönen tarvitsee hoitopaikan, koska mamma joutuu olemaan viikonlopun aamusta puoleen yöhön töissä. Sairauslomia tai jotain työmaalla. Hain Herra Maailomanvoittajan tänne eilen. Samalla käytiin äidin kanssa syömässä Kalakartanon kala-buffet. Suosittelen! Ähky!
Nyt onkin sitten aktiviteetteja riittänyt. Melko vauhdikas  - ja välillä äänekäs - vieras. On niin kivaa, että melkein halkeaa. Viivi ja Naava suhtautuvat vähän viileämmin. Mutta hyvin tämä sujuu, kivaa, että on taas herra talossa. Television kanssa pitää olla tarkkana. Jos siellä vilahtaa joku eläin, Töpönen riehaantuu. Telkkarin eteen rakennettiin barrikadi, kun katsottiin hauskoja eläinvideoita.




Aika syksyiseltä alkaa tuntua. Illat pimenevät. Tänään oli vielä sortsikeli, mutta välillä satoi kaatamalla ja ukkonenkin jyrähteli. Kolmannen koiralenkin jälkeen tuli mieleen polttaa loput keväästä asti Ikea-kassissa odottaneet luokasta siivotut työpaperit.






Löysin itseni selaisemasta äkkilähtöjä lämpimään. Toisaalta, on tämä syksykin ihan kaunista aikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti